2016. július 9., szombat

Emma (tizenharmadik rész)

Harry két napig hivogatta Shannont aztán a harmadik nap úgy döntött, hogy nem neki kell megmagyarázni a viselkedését hanem a menyasszonyának. Egyszerűen nem tudott napirendre térni afölött a tény fölött, hogy Shannon mérlegre tette a díszes esküvő és az első gyermekük megszületésének lehetőségét. Mintha egy Chanell kosztűm vagy egy Bahama szigeteki nyaralás között kellene választania.  Harry minél jobban belegondolt abba nyilvánvaló ténybe, hogy gyereke lesz, annál jobban felháborította, hogy Shannon ennek nem örül, pusztán egy kellemetlen akadálynak tekinti azt.
Igy nem hivta a harmadik nap és üzenetet sem hagyott. Negyedik nap reggel az irodájában megjelent Shannon, szőkén és elegánsan, mosolyogva mintha mi sem történt volna.
- Harry drágám! - karolta át a meglepett férfi nyakát és megcsókolta.  - Együtt ebédelünk? 
- Mi történt veled? Minden rendben? - kérdezte a nőt, miután a közeli kínai étteremben ebédet rendeltek.
- Annyira sajnálom, hogy úgy kibuktam a múltkor! - nyúlt át az asztal fölött a lány és megfogta Harry kezét. - De már átgondoltam mindent -folytatta - ilyenkor biztos dolgoznak a hormonok és az ember gyorsan kiborul minden apróság miatt. - Kis kézitükröt vett ki a kis piros lakktáskájából és megigazította a sminkjét. 
- Apróság? - kerekedett ki Harry szeme. - Azt hittem egy felnőtt nőt veszek feleségül nem egy tízéves kislányt...
- Neharagudj! Természetesen örülök, hogy kisbabánk lesz, és ha kis esküvőnk lesz akkor az lesz. - sütötte le Shannon a szemét. - Ugye nem veszekszünk többé? 
- Én nem veszekedtem eddig sem, csak furcsának találtam a reakciód. - Harry megbékélt látva, hogy Shannon megbánta a kirohanását. -Szerdán délután hivatalosak vagyunk a rendõrárváknak tartott jótékonysági lóversenyre. - váltott át Harry kellemesebb témára. - Háromra érted megyek.
- Szerdán? - Shannon idegesen kotorászott a táskájában és kivett egy vékony cigarettát. - sajnos szerdán nem érek rá. 
- Kértelek, hogy ne gyújts többé rá - vette ki a lány kezéből a cigarettát.
- Oh, neharagudj, mindig elfeledkezem arról, hogy ilyenkor nem szabad. 
- Miért nem érsz rá szerda délután?
- Mert, fontos dolgom lesz - orvoshoz megyek, mert ilyenkor sürün kell járni, hogy pontosan megállapítsák a szülés várható időpontját. - nevetett a lány.
- Akkor természetesen lemondom a jelenlétünket, nekem is ott a helyem veled. 
- Dehogyis! Csak menj nyugodtan nem lesz semmi gond. Egyébként is oda csak nők járnak, férfiaknak ott nincs helye! - legyintette meg ujjával Harry orrát tréfásan. 
-Micsoda divatjamúlt gondolkodás! - nevetett Harry is - ma már sokan úgy látják, hogy a férfinak ugyanúgy ki kell vennie a részét a terhesség adta feladatokból és a szülésből. De ha úgy gondolod menj egyedül. - hagyta a lányra.
- Majd eljössz máskor! - nevetett megkönnyebbülten Shannon, és ezután másról kezdtek beszélgetni.
Ebéd után még felkísérte Harryt az irodába és meglepetten látta, hogy a titkárságon az a barnahajú nő ül akivel Woodbridge-ben is találkozott mégpedig a nő házában.  Sárga apró kalapja alatt barna haja a nyakánál  befelé kunkorodott amit nem olyan régen hozott divatba egy Sassoon nevű híres fodrász. Kék ruhája térd fölött ért, sárga derékig érő kabátka és ugyanolyan színű hegyes orrú körömcipő volt a lábán. Egy magazint lapozgatott, fel sem nézett amikor Harry és Shannon beléptek az üvegezett tetejü ajtón. Egy pillanatra mindhárman megálltak, s majd mikor Emma felnézett Shannon csókot nyomott Harry szájára és hangosan csak ennyit mondott. - Látom vendéged van drágám, majd akkor este találkozunk! - Magában pedig ezt gondolta - Jó lesz odafigyelni erre a nőre, túl jól néz ki, hogy hagyjam, hogy folyton ott legyen ahol Harry van. Nem mintha Harrynek egy ilyen vidéki boltoslány kellene, de azért jó lesz résen lenni. Majd kilépett az ajtón, maga után hagyva Channel parfümje illatát.
Tom Harvey hadnagy épp érkeztében szélesre tárta neki a bejárati ajtót és ábrándozva szippantott az üde de mégis boszorkányos illatba amikor Shannon kilépett szó nélkül hagyva az udvarias gesztust.
Micsoda fene nagy szerencséje van ennek a Woodrownak...
Shannon látótávolságon kívül esve megállt egy reklám oszlop árnyékában, kikotort a lakktáskából egy cigarettát, és rágyújtott. Kéjesen szívta le az első néhány slukkot és az oszlopnak  dőlt, majd szabad kezét felemelve leintett egy taxit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése